DZIĘKUJEMY!

Korona Śląska to wydarzenie fundacji diaMEtor podczas którego, zaprezentujemy sylwetki kobiet zawodowo związanych ze Śląskiem, które reprezentować będą różne branże zawodowe.

Dziękując wszystkim, którzy przyczynili się do poprawy sytuacji, tym którzy pracowali często dzień i noc dla naszego bezpieczeństwa, i tym którzy nie zapominali o drugim człowieku, chcielibyśmy im jako Fundacja diaMEtor serdecznie podziękować, ofiarując KORONĘ ŚLĄSKA.

KORONA ŚLĄSKA ma na celu pokazanie wielopłaszczyznowej integracji pokoleniowej, poprzez którą zbudować można trwały pomost współpracy i współdziałania w walce o lepsze jutro. Zainicjowana przez Fundację diaMEtor akcja ma nie tylko stanowić okazję do wyrażenia wdzięczności za pracę w dobie zagrożenia epidemiologicznego, ale również podkreślić wartość poszczególnej jednostki ludzkiej jako części społeczeństwa. Chcemy pokazać Śląsk, w nowej perspektywie, w postaci mapy która opowiadać będzie historię każdej jednostki. Każdy odnajdzie siebie na tej mapie, ponieważ będzie jej częścią i zarazem swoistą perłą w KORONIE ŚLĄSKA. Pragniemy podkreślić, że praca każdego człowieka, była tak samo ważna, a dzięki zbudowanej płaszczyźnie integracji, przyczyniła się do przetrwania trudnych chwil epidemii. Poszczególnych ludzi, wszystkich razem i każdego z osobna symbolizują puzzle, z których składa się nasza mapa. Na mapie próżno szukać podziałek geograficznych, ponieważ jej idea łączy się z pojęciem człowieka i w taki sposób też należy ją interpretować. Nasze podziękowanie złożone poprzez przygotowanie tej wyjątkowej mapy, mają na celu umocnić ideę wielopłaszczyznowej integracji, która jest jednym z podstawowych celów Fundacji diaMEtor. Równoległym celem akcji jest zebranie środków dla Podopiecznych Domu Dziecka „Zakątek” w Katowicach.

KOBIETY NOMINOWANE

Krystyna Zamorska

Prezes i dyrektor zarządzająca Godula Hope, fundacji zajmującej się wczesnym rozpoznawaniem i prewencją kobiecych chorób nowotworowych. Właścicielka firmy Event Company. Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego.

W ramach działań statutowych Fundacji organizuje coroczne charytatywne aukcje dzieł sztuki autorstwa znakomitych polskich artystów. Wraz z pracownikami i kolegami z branży prowadzi również regularne spotkania edukacyjne „Moda na zdrowie” i akcje diagnostyczne „Biała Sobota”. W ramach tych drugich, mieszkańcy Śląska mogą nieodpłatnie skorzystać z badań przesiewowych krwi, a prawie każdego dnia panie mogą wykonać darmowe USG jajników.

Krystyna Zamorska jest zwolenniczką pracy zespołowej i uważa, że dobry szef powinien słuchać uwag pracowników. Lubi ludzi i pracę z nimi. Dlatego oprócz kompetencji ceni dobrą atmosferę. Lubi pomagać, bo wierzy, że dobro wraca.

Prywatnie kocha góry w okolicach Piwnicznej, lekkie i te nieco trudniejsze książki. Uwielbia bawić się modą. Żałuje tylko tego, że czas płynie tak szybko.

Lucyna Jarząbek

Śpiewaczka operowa, Absolwentka Akademii Muzycznej w Katowicach w klasie Agaty Kobierskiej. Umiejętności doskonaliła na kursach prowadzonych przez Olgę Pasiecznik, Izabellę Kłosińską, Eytana Pessena i Teresę Żylis-Garę. Uczestniczka Akademii Operowej Teatru Wielkiego – Opery Narodowej. Laureatka m.in. 2. nagrody na Międzynarodowym Konkursie Kameralnym w Katowicach (2015) oraz 3. nagrody na Międzynarodowym Konkursie im. Renaty Tebaldi w San Marino (2015). Zaśpiewała główną postać Eurydyki w Orfeuszu i Eurydyce Glucka.

Agata Forreiter

Właścicielka Salonu Urody Gabriel w Rybniku ❤️❗️

Beata Tomanek

Dziennikarka Radia Katowice. Zajmuje się publicystyką społeczną i prowadzi audycję „Gdzieś obok nas”, w której mieliśmy okazję wielokrotnie gościć. Wspiera liczne akcje charytatywne (m.in. „Dzieci jak prezenty”, „Dla Muminków”, galeria arteterapii). Od wielu lat jest również popularyzatorką tematyki naukowej w znanych cyklach: „Czy to prawda, że..”, „Konkurs Tysiąca Pytań”, „Zaklęte kamienie” czy też „Klub Poszukiwaczy Przygód”.
Jej pasją to wyprawy wysokogórskie, egzotyczne podróże, eksploracje jaskiń oraz fotografika. Prezentowała swoje prace na wielu wystawach na Śląsku. Za swoją działalność społeczną na rzecz osób niepełnosprawnych została wyróżniona m.in. nagrodą im. Juliusza Ligonia ❤️

Ewa Konsek

Ewa Konsek, przedsiębiorca działający w branży motoryzacyjnej Pani Ewa znana jest przede wszystkim jako dobry i otwarty człowiek, chętna do pomocy każdemu, kto znajduje się w potrzebie. Poprzez swoją ciężką pracę i prezentowaną postawę, może stanowić wzór do naśladowania dla innych.

Magdalena Kasiborska

Miss Polski 2019. Magdalena Kasiborska Pochodzi z Zabrza, jest studentką kosmetologii.
W przyszłości planuje kształcić się w kierunku medycznym, ale rozważa również inne możliwości.

Aktywnie udziela się w różnego rodzaju akcjach charytatywnych. W dobie pandemii stworzyła akcje: #MissJaDzielmySięDobrem oraz #WMasceCiDoTwarzy. Podczas której odwiedziła najbardziej potrzebujące placówki i przekazała podstawowe środki do życia w tym uszyte przez nią samą maseczki ochronne.😊 Magdalena Kasiborska – Miss Polski 2019

Kim jesteśmy?

Fundacja diaMEtor została utworzona w 2019 roku. Wśród statutowych celów jej działalności znajdują się działalność społeczna, oświatowa, kulturalna a także charytatywna.

Fundacja współdziała z innymi instytucjami, organizacjami
i osobami w celu realizacji swych celów statutowych. Wśród celów statutowych fundacji znajduje się także promowanie idei mediacji i alternatywnych sposobów rozwiązywania sporów.

Jesteśmy bowiem świadomi, iż dzięki rozmowie, członkowie społeczności są w stanie dojść do porozumienia.

Nie jest sztuką iść z trendem, trend trzeba tworzyć -

to korytarz połączenia energii międzypokoleniowej!

Bądź ForeverYoung!

Potrzebujesz dodatkowych informacji? Bądź nie znalazłeś wszystkich informacji na naszej stronie? NAPISZ DO NAS! Wypełnij formularz poniżej i skontaktuj się z nami. Niezwłocznie się do Ciebie odezwiemy.

Przewiń do góry